Ağız Kokusunun Önlenmesi İçin Neler Yapılabilir?

Dişler sağlık açısından oldukça önemlidir. Ağız sağlığı söz konusu olduğunda dişlerin gerekli sağlıkta olması, durumun iyileştirilmesine de katkı sağlamaktadır. Dişlerin tedavisi de ağız bakımı da ağız kokusu adı verilen bu sağlıksız durumun önlenmesine katkı sağlamaktadır. Ağız kokusunun giderilmesi sosyal hayat için oldukça önemli bir durumdur. Sosyal hayatın bir diğer gerekliliği de hijyen ve öz bakımdır.

 

Ağız kokusunun en önemli kaynağı dişlerdir. Ancak dişlerin yeterince temizlenmesi halinde yine de ağız kokusu devam ediyorsa farklı bir hastalığınız bulunabilir. Bundan dolayı öncelikli olarak bir dahiliye hekimine gitmenizde fayda var. Sabahları aç karnına ağız kokusunun olması genelde rastlanan bir durumdur ancak gün boyunca yemek ve içecek tüketmeniz halinde ağzınızda koku mevcutsa bu bir hastalık belirtisidir. İç organların kaynaklandığı bu hastalığın belirtilerine bakıldığında da bunu ancak uzman hekim anlamaktadır. Ağız kokusu dışında bir sıkıntının meydana gelmesi halinde, bu durumların da izahının yapılması gerekmektedir. Ağız bakımı oldukça önemlidir. Bunu gidermek adına dişlerin fırçalanması, ağız gargarasının kullanılması gerekmektedir. Alışkanlık haline gelen bu durum neticesinde, dişlerde bir problem olmaz ve ağız kokusu gerçekleşmez.

 

Ağız kokusunun etkinliğine bağlı olarak dişlerin korunması ve tedavinin gerçekleşmesine de sürecin devamında gelmektedir. Diş hastalığı dışında ağız kokusunun yaşanması halinde öncelikli olarak başvurulması gereken alan, diş hekimidir. Sonrasında gerekli gördüğü durumda sizi farklı bir uzmanlık birimine yönlendirilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir