Bilim insanı nasıl olunur?

Bilim insanı nasıl olunur?

Çocukluktan başlayan gelişim süreci, bizleri tüm hayatımız boyunca etkisi altına aldığı gibi yaşadığımız süre içerisinde de sağlıklı olup olmayacağımızı belli ediyor. Gelişimimizi fiziksel ve ruhsal olarak iyi sürdürdü isek şanslıyız demektir. Birde zihinsel gelişimi sağlamamız çok önemlidir ki bunu en iyi tamamlamış kişiler büyüdüklerinde önemli birer şahsiyet olarak karşımıza çıkar. Toplumda zeki olarak adlandırdığımız bu kişiler; devamlı bir gelişim süreci içerisinde kendilerini yenilerler. Zeki olmanın yanı sıra çalışkan olmak da önemlidir çünkü. Hep kendini tekrar eden düşünceler yerinde sayar ve hiçbir ilerleme kaydedemez.

 

Zeki olarak kimi nitelendirdiğimiz de önemlidir. Günümüz şartlarında elektronik herhangi bir cihaz konusunda ufak bir bilgi sahibi olup onu uygulayan her çocuğa zeki deniliyor olabilir. Bizler de bu hataya düşüyor muyuz diye düşünmeliyiz. Her çocuk tabi ki belli bir gelişim kaydetmek zorunda. Eğer her yeni hareketini zekilik olarak algılarsak yediği yemeğine göre yapacağı mesleği de belirlememiz gerekir.

 

Bilim insanları; sağlık bir gelişim sürecinin ardından, belirttikleri düşünüş şekillerine göre bir felsefe oluştururlar. Onlar kendi açılarından engel teşkil edebilecek her olumsuz durumu dikkatle inceleyerek ortadan kaldırırlar. Çalışmalarının bu safhasında ortadan kaldırılan engeller sayesinde daha rahat ve seri hareket edebileceklerdir. Bilgi sahibi olmak ise bilim insanlarının işe başlamadan önce yaptıkları bir zorunluluktur. Bilgi sahibi olmadan bilim insanı olamazsınız. Her bilgi sahibi de bilim insanı olamaz. Çünkü geliştirmesi gerek düşünceleri olmalı. Fikri olmalı ve bu fikrini haklı çıkarmak için tezler hazırlamalı.

YORUMLAR

BENZER YAZILAR
KPSS
KAMU PERSONEL
SEÇME SINAVI

03 Mart 2018

KPSS
SIKÇA SORULAN SORULAR
KATEGORİLER