Bir insanın bir lokma ekmek yiyebilmesi için bin kişinin çalışması gerekir sözünden ne anlıyorsunuz? Arkadaşlarınızla tartışınız.

İnsanların önlerine gelen yemekleri, farklı aletleri, cihazları ya da buna benzer diğer objeleri sürecin sonunda tek bir kişi kullanmasına rağmen o yemeğin hazırlanışında çok sayıda insan görev almaktadır. Hatta görev alan insan sayı daha derinlemesine incelendiğinde binleri dahi bulabilir.

Bir lokma, bin kişi ifadesi en güzel arılarla açıklanabilir. Bilindiği gibi arılar bal üreten canlılardır ve bu bal daha sonra insanlar tarafından tüketilmektedir. Balın üretim aşaması incelendiğinde binlerce arının bal yapmak için çalıştığı görülecektir. Öyle ki, arılar kilometrelerce uzağa gitmekte ve buralarda çiçek aramaktadır. Böylece bal için gerekli olan malzemeleri bulmaktadırlar. Bu işlemi bütün yaz boyunca yapan arıların emeği sonucunda bir kişi bal yemektedir. Aynı durum insanlar için de geçerlidir. İnsanların önlerine gelen ekmekte böyle bir süreçten geçmektedir. Buğday tohumunun elde edilmesi, tarlanın sürülmesi, buğdayların ekilmesi, sulanması, biçilmesi ve sonunda una dönüştürülmesi sürecinde çok sayıda insan görev alıyor. Son olarak ise fırına giden buğday burada ekmek oluyor ve bir insanın önüne geliyor.

Bir lokma bin kişi ifadesi ile insanın önüne gelen nimetin aslında ne kadar zor geldiğini bilmesi ve ona göre nimete değer vermesi anlamını taşımaktadır. Nimetin değerini anlamak için nasıl üretildiğine ve önümüze gelene kadar geçen aşamalara bakmak gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir