Ailelerin mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için mutlaka evde kullandıkları kaynakları düzgün kullanması gerekir. Kaynaklar evde rahat bir yaşam sürmemiz içindir. Her kaynağın bir kullanım bedeli vardır. Bugün ekonomimizin büyük bir bölümünü faturalar oluşturmaktadır. Elektrik, su, doğalgaz, telefon ve kablolu tv faturaları kazancımızın büyük bir bölümünü kapsamaktadır.
Kaynaklar yenilenebilir ve bitmeyen kaynaklar değildir. Bu yüzden kaynakları yerinde ve zamanında doğru biçimde gerektiği kadar kullanmalıyız. Kaynaklar bittiği zaman bizi bekleyecek felaketleri düşünerek kaynakları gereksiz yere kullanmamalıyız. Kaynaklar bittiğinde bizi bekleyen felaketler şunlardır:
- Elektrik: En büyük eğlence kaynağımız televizyondan mahrum kalır bütün dizileri kaçırırız. Haber alamayız. Çocuklarımız çizgi film izleyemez. Telefonlarımızı şarj edemeyiz. Telefonumuzun şarjı bittiğinde internete giremez, haberleşme ağımız kesilmiş olur. Çamaşırlarımızı elimizde yıkamak zorunda kalırız. Yıkanan çamaşırları ütüleyemez kırış kırış giymek zorunda kalırız. Bulaşık yıkayamaz, tost yapamaz, müzik dinleyemeyiz. Kışın şofbenimizden sıcak su elde edemeyiz. Buz dolabımız çalışmaz yemeklerimiz bozulur. Asansörümüz çalışmaz 7. Kattaki evimize merdivenlerden çıkmak zorunda kalırız.
- Su: Suyun tükenmesi demek hayatın durması demektir. Su içmezsek 3 gün içinde ölürüz. Çiçeklerimizi sulayamayız. Çiçeklerimiz ve bahçelerimiz kurur. Hayvanların su ihtiyacını karşılayamadığımız için hayvanlarımız ölür. Duş alamadığımız için pis kokarız. Yediğimiz yemeğin bulaşıklarını yıkayamayız. Kısacası su olmadığı zaman hayat durur.
- Telefon: Haberleşmemiz kesilir. Dünya ile bağlantımız kopar. Uzaktaki insanlara duygu ve düşüncelerimizi iletmek için seyahat etmek zorunda kalırız.