Okulda toplu veya bireysel olarak yürütülen her çalışmanın öğrencilere ve dolayısıyla gelişecek yeni nesile katkı sağlamasıyla topluma çeşitli faydaları bulunmaktadır. Her öğretmen öğrencilerine güzel ahlakı ve iyiliği aşılamak üzere vardır. Güzel ahlak ve iyilik, bir öğretmenin öğrenciye ve topluma bırakacağı en büyük şah eserdir.
Okulda çeşitli çalışmalar yapılır. Örneğin her öğrenci hayatında bir kez olsun ağaç dikmiştir. Globalleşen dünyada sürekli kesilen ağaçlar ve sömürülen temiz hava düşünüldüğünde yeni bir ağaç dikmek öğrencinin topluma katkısıdır. Heyecanlı heyecanlı toprağa gömülüp sulanan fidanlar, bir gün bir devenin boyundan daha büyük olacaklar ve etrafa oksijen yayacaklardır.
Her birey öğrencilik hayatında bir kez olsun ya bir bakım evini, ya da bir yetimhaneyi gezmiştir. Bir çocuğun daha küçücük yaşından, kendinden daha kötü standartlarda yaşayanları görüp yardım etmesi, ona yardımseverliği aşılar. Bu bireyin kendisine olan faydasının yanı sıra, topluma yardım etmeyi ilke edecek bireyin topluma da faydasıdır.
Bana yöneltilen şu soruyu şöyle yanıtlıyorum. İlkokul, ortaokul ve lisede yer aldığım çeşitli çalışmaların bana olan katkılarını saymakla bitiremem. Şuan üniversite okuyorum ve hala bu etkinliklere katılmaya devam ediyorum. Hedefim önce iyi bir insan olmak, sonra da bana uzatılan elleri geri çevirmemek. Topluma fayda sağlamaktır. Hiçbir öğrenci bu çalışmalardan mahrum bırakılmamalı, güzel ahlakı bizzat görerek öğrenmelidir.