Elinize Aldığınız Bir Parça Kağıdı Bölebildiğiniz Kadar Küçük Parçalara Bölünür. Elinizde Kalan Son Parça Kağıdın En Küçük Yapısını Temsil Eder mi? Tartışınız.
Hayatımızda bulunan birçok maddeyi dış etken olarak rahat bir şekilde fiziksel değişimi uğratabilmekteyiz. Elimize aldığımız kağıdı küçük parçalara bölerek onu fiziksel değişime uğratmaktayız. Ancak fiziksel ayrışma maddenin özelliğini bozmamaktadır. Fiziksel değişimler maddenin dış görünüşünün değişimi anlamındadır. Elimize aldığımız kağıdı bölebildiğimiz kadar küçük parçalara böldüğümüzde elimizde kalan son parça kağıdın en küçük yapısını temsil etmektedir. Ancak kağıdın özelliğini bozmamaktadır.
Fiziksel değişim maddenin dışında gerçekleşmektedir. Doğal olarak maddenin dış görünüşü değişmektedir. Kırılma, parçalanma, eskime, bozarma, yıpranma, çizilme, yamulma, esneme ve bükülme gibi değişimler fiziksel değişimi meydana getirmektedir. Fiziksel değişim maddeni asıl özelliğine etki etmemektedir.
Fiziksel değişim sayesinde maddeler daha kolay tüketilmektedir. Aynı zamanda bu maddelerin daha rahat kullanılmasını sağlamaktadır. Fiziksel değişim sonrasında bir madde başka bir maddeye dönüşmemektedir. Fiziksel değişimin olabilmesi için dışarıdan müdahale edilmesi gerekmektedir. Maddeler dıştan gelen fiziksel darbelere karşı özelliğine göre dayanıklılık göstermektedir. Bazı maddeler daha hassasken bazı maddeler daha dayanıklıdır. Doğrudan müdahale olmadan doğanın etkisi ile değişime uğrayan maddelerde zaman gerekmektedir. Güneş ışınları, yağmur ve rüzgar gibi doğa olayları maddelerin şeklini ve rengini değiştirmektedir. Fiziksel değişime farklı örnekler vermek gerekirse kağıdın yırtılmasına ek olarak, kağıdın buruşturulması bir fiziksel değişimdir. Aynı zamanda suyun donması, camın kırılması, suyun erimesi, ekmeğin bölünmesi, meyvenin kesilmesi, kalemin kırılması, demirin bükülmesi, cevizin toz haline getirilmesi birer fiziksel değişime örnektir. Bu maddelerde sadece şeklen değişiklik meydana gelmektedir.