Kendime Engel Olmayacağım kitabı hakkında yorumları ve özeti yazımızda bulabilirsiniz.
“Kendime Engel Olmayacağım” 2016 yılından itibaren Recep Şükrü Apuhan’ın bir kitabı olarak raflarda yerini aldı. Kişisel gelişim alanında farklı bir bakış açısıyla yazılmış bir kitap. Kitabın arka kapağında bulunan ‘Kendime Engel Olmayacağım, kendisi ile hesağlaşmak isteyenler için büyük bir fırsat’ cümlesiyle okuyucuların dikkatini çekmektedir.
Kendime Engel Olmayacağım – ÖZET
Recep Şükrü Apuhan’ın “Kendime Engel Olmayacağım” kitabı 2016 yılında yayınlandı. Apuhan, bir kamu kurumunda yönetici olarak çalışmkatadır. Çalışırken çalışanların ve öğrencilerin birçok konu da kendine güvenmediklerini ve eksiklikleri olduğunu farkeder. Daha sonra dışarıya çıkar ve halkı gözlemler. Aynın sorunun diğer insanlarda da olduğunu gözlemler. Apuhan, bu eserinde kendi kültürümüzden ve dünya ülkelerinden örnekler alarak bu kitabı yazar.
Kitap, 5 ana başlık ve 2 bölümden oluşmaktadır. Önsöz, başlarken, giriş, işler ve sonuçlar, ahlak ana başlıklardır. İki bölümünde özel bir adı yoktur. Ancak kendi içerisinde alt başlıklardan oluşmaktadır.
Önsöz
Çoğu zaman önsözler okunmadan geçilir. Ancak yazar, bu bölümde okuyucuların kendisiyle yüzleşmesini sağlamaktadır. “İyi bir söz için yaşanmışlık kadar dikkat de gerekiyor.” diyerek okuyucularına yardım ediyor. Hayatta bazı şeylerin bizlerin elinde olmadığını söyleyerek pişmanlıkları ve suçlamaları azaltıyor. Başkalarının tecrübelerinden yararlanmanın kişiye iyi bir kılavuz olacağını belirtiyor.
Başlarken
Bu bölümde yazar, kişinin nasıl bir değişime uğraması gerektiğini açıklıyor. Yenilgiyi kabul etmemek, herşeyin kişinin kendi elinde olduğu söyleyerek özgüven sağlıyor. Bölüm sonunda İnşirah Suresi’nin Türkçe mealini yazarak da okuyucunun içini rahatlatıyor ve Yaratıcı’nın her zaman yanımızda olduğu hissini veriyor.
Giriş
Bu bölüm, ilişkiler alt başlığında ele alınmış ve maddeler şeklinde ilerliyor. İlişkilerin, kişiyi fazlasıyla etkile diğini belirtiyor. Başkalarını değiştirmek yerine kendimizi değiştirmenin büyük devrim olacağını önemle vurguluyor. “Anlayamadığınız hiç kimseyi değiştiremezsiniz.” sözüyle de bu değişimin altını çiziyor.
İşler ve Sonuçlar
Yapılan işlerin kişinin karakterini gösterdiği anlaşılıyor. Kişi çoğu zaman “Ben nasıl bir insanım?” sorusunu kendisine soruyor. Yazar, bu soruları okuyucunun yerine soruyor ve cevabının yapılan işler de olduğunu belirtiyor. İşinizi iyi yaparsanız, siz de o kadar iyisiniz. İşinize verdiğiniz önem kadar değerlisiniz fikrini sunuyor ve açıklamasını yapıyor.
Ahlak
Nasıl ahlaklı biri olunur, sorusunun cevabını yazar bu bölümde maddeler halinde veriyor. Verilen sözlerin tutulması ve güvenilir olmak bu maddelerden sadece bazıları.
Birinci Bölüm
Bu bölüm, 14 alt başlıktan oluşmaktadır. İnsanın kendisi üzerinde örgütlenmesi, hayat ve insan, istemek, düşünce, bilginin gücü, girişim, uygulama, tut, güç yönetimi ve yardımcılarımız var bu alt başlıklardır. İlk başta konulara sebep olan nedenler ele alınıyor ve ardından çözümler sunuluyor.
İkinci Bölüm
6 alt başlıktan oluşuyor. Gönülden yaşamak, mutluluk, huzur, kendine bir ışık ol, dışarıya çık ve kişilik bu alt başlıklardır. Son bölümde kişi, özgüven kazanmış ve hedef belirlemiş biri olarak kitabı tamamlamış oluyor.
Diğer kitap özetleri için kitaplar kategorimize bakabilirsiniz…