Kitaplardan yoksun bir hayatın nasıl olacağı ile ilgili görüşlerinizi nedenleriyle anlatınız.

Kitaplardan yoksun bir hayatın nasıl olacağı ile ilgili görüşlerinizi nedenleriyle anlatınız.

 

Gözlerimizi dünyaya sıfır bilgiyle açarız. Zaman geçtikçe bilgi birikimi artar. Bilgi kazanımı çevreninde etkisiyle olur. Ama en önemli sebebi okumaktan geçer. Okumayı öğrenildiği andan itibaren, okullarda okuma görevi sıklıkla verilmektedir. Aslında bu görev başkaları tarafından verilmeden önce de yapılması gereken bir durumdur. Kitap okumanın, bir çok şeye faydası vardır. Okuduğunu kolay anlama, etkin konuşma, yeni kelimeler öğrenme ve fikir üretme yeteneği, Kültür seviyesinde artma, ve hayata bakış açısını değiştiren ve Kitaplar yanlızlığı da gideren bir dosttur.Kitaplar , bir bakımada hayat öğretmenidir. İyiyi doğruyu öğrendiğiniz,karşılıksız iyilik yaptığınız, yalanın hırsızlığın kötülüklerden uzak tutan zaman zaman kendinizi sorguladığınız gizli bir hazinedir.

 

Kitap okumayan ile kitap okuyan insanı kolaylıkla fark edebilirsiniz.

kitaplardan yoksun birisi nerede ne yapacağını bilmez. Konuşmasında aksaklıklar vardır. Kelime dağarcığı dardır. Bu yüzden yanlış kelimeler kullanarak bazen yanlış anlamalara bile sebep olabilir. Toplumda bir gerileme olmuşsa bilinki bu kitap kuma sayısının azlığındandır. Kitap okumayarak insan kendisini köreltir. Kitaplardan yoksun bir hayat köreltilmiş bir hayattır. Bu tür kişiler toplumda kalabalık ortamlara girmekten çekinirler, kendilerini ifade etmekde zorlanırlar. Toplumda karşınıza bir çok insan çeşidi çıkıyor , dikkat edin zararsız insanlar genelde kitap okuyan insanlardır.Bu hayatta bir insanın başına herşey cahillikten gelir

 

Son olarak Atatürk’ün bir sözü ile makalemizi sonlandıralım. “Kitapsız yaşamak,kör,sağır,dilsiz yaşamaktır.” Mustafa Kemal Atatürk.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir