Makyaj Aynalarının Yapısı Ve Özelliklerini İnceleyerek Arkadaşlarınızla Paylaşınız.
Arka yüzeyi parlatılmış olan camlara ayna adı verilmektedir. Aynaların arka kısmı alüminyum ya da gümüş içeren bileşiklerle kaplanır. Düzgün ve parlak yüzeye sahip olan cisimlerde ayna görevi görebilirler. Aynalar üzerine düşen bütün ışığı yansıtmaktadır. Aynaların ışığı yansıtabilme özelliğinden kaynaklı cisimler aynada görülür. Ayna çeşitleri üç tanedir. Bunlar; düz ayna, çukur ayna ve tümsek aynadır.
Makyaj alanında kullanılan aynalar çukur aynalardır. Çukur aynaların bir diğer adı da iç bükey aynadır. Bu aynaların iç yüzeyi kürenin iç yüzeyine benzer. Odak noktasına focus denir ve f harfi ile gösterilir. Merkez noktasıyla aynanın arasındaki mesafenin ortasıdır. Asal eksen ise bu aynalarda, aynanı tam olarak ortasından geçmektedir ve üzerinde odak noktası vardır. Aynaya gönderilen paralel ışık yansıdıktan sonra odak noktasında bir araya gelir. Odak noktası aynanın önündedir. Çukur aynasının görüntü özellikleri ise şöyledir;
Cisim ayna ve odak noktası arasında ise,
Cisim odak noktasından uzak bir yerde ise;
Çukur aynaları makyaj aynalarında kullanılmasının yanı sıra; teleskop, güneş ocağı, ışık mikroskobu, elektrik sobası, tavan aydınlatmaları, dişçi aynası, araba farı, ışıldak, el feneri, kahkaha aynası ve kaşığın iç yüzeyi kullanılmakta olduğu yerlerdir.