Sınav kaygısının ne olduğunu açıklayınız.
Yaklaşan bir test veya sınav, herhangi bir öğrenci için stresli bir zaman olabilir. Birçok öğrenci sınavlardan önce ve sınavlarda bir miktar stres ve endişe yaşar. Bununla birlikte, sınav kaygısı daha şiddetli olmaktadır ve öğrenmeyi zorlaştırabilir aynı zamanda test performansını zedeleyebilir. Bu nedenle, çocuğunuzda sınav kaygısını nasıl tanımlayacağınızı bilmek önemlidir, böylece onunla nasıl başa çıkacağını öğrenebilir. Sınav kaygısı ve öğrencileri nasıl etkileyebileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin. Öğrenciler her yaşta sınav kaygısıyla mücadele edebilirler. Birçok öğrenci için sınav kaygısı 2. sınıftan 4. sınıfa kadar olan yaşlarda keskin bir şekilde yükselmekte ve ortaokuldan liseye ilerlerken daha da artmaktadır. Sınav kaygısı, bir sınavdan önce biraz gergin hissetmekten daha fazlasıdır. Sınav kaygısı ile mücadele eden öğrenciler için, sınavdan önce yaşanan sinirliliğin ve gerginliğin fazla olması, performansı olumsuz yönde etkileyebilecek olan endişe, korku ve korku duygularının aşırı olması durumu. Başarısızlık getirebilecek kaygılardandır.
Sınav kaygısını, öğrenci olmanın bir parçası olarak görmezden gelmek kolaydır. Ancak, kontrolsüz bırakıldığında, sınav kaygısının etkileri öğrenciler üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir.
Aslında, sınav kaygısıyla mücadele eden öğrenciler, genellikle akranlarının altında bir on yad 20 puanın aşağısına çekmektedir ve başarısı diğerlerine göre yarıya düşmektedir. Akademik etkilere ek olarak, sınav kaygısı öğrencinin zihinsel sağlığını, öz güven, güven ve motivasyonunu azaltabilir.