Ailede Görev Dağılımı Yapılırken Nelere Dikkat Edilir?

Aileyi güçlü ve sağlam tutan en önemli unsur aradaki sevgi ve saygı bağıdır. Güçlü aile bireyleri arasında sağlam bir ilişki vardır. Her birey diğer bireyin mutluluğu ve huzuru için mücadele eder. Her bireyin görev ve sorumluluğu vardır. Bireyler görev ve sorumluluklarını aksatmadan yapar. Empatik düşünür. Kendini karşısındakinin yerine koyar ve olaylara onun gözünden bakar.

 

Evde görev ve sorumluluklar verilirken yeterlilik, cinsiyet ve eşitlik gibi hususlar dikkate alınarak verilir. Ailede görev dağılımı yapılırken bazı hususlar dikkate alınır. Bu hususlar şunlardır:

  • Yeterlilik: Her bireye yapabileceği görev ve sorumluluklar verilir. Bu anlamda küçük bir çocuktan soba yakması istenmez. Her bireyin yaşına ve gelişim düzeyine uygun görev ve sorumluluk verilir.
  • Cinsiyet: Bazı görevler erkeklerin bazı görevler ise kızların yapacağı işlerdir. Görev dağılımı cinsiyete göre yapılır. Yemek yapma, bulaşık yıkama, çamaşır yıkama işleri annelerin göreviyken, soba kurma, soba yakma, bir işte çalışıp para kazanma babaların görevidir.
  • Eşitlik: Evde görevler eşitlik ilkesi baz alınarak verilir. Bütün işin anne veya babaya yüklenmesi haksızlıktır. Bu anlamda herkesin eşit iş dağılımı olmalıdır. Anne evin temizliğini ve bakımını yaparken baba evin geçimini sağlar. Çocuklar ise sofrayı kurmaya yardım edip küçük bakkal alışverişlerini yapar. Ailede görev dağılımı yaparken çocuklar arasında eşit görevler verilmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir