Alkol Bağımlılığının Bireysel ve Toplumsal Zararları Nelerdir?

Alkol Bağımlılığının Bireysel ve Toplumsal Zararları Nelerdir? Yazınız.

İslam dininde alkol haram kılınmıştır. Alkol tüketen bireyler maalesef hem kendilerine hem de çevresindeki insanlara kötülük etmektedir. Alkolün bireysel zararları;

 

  • Alkol tüketen insanların uyku düzenleri genel olarak bozulmaktadır.
  • Alkol tüketen biri konuşmakta ve kendini ifade etmekte zorlanmaktadır.
  • Zaman içerisinde alkol tüketenlerin refleksleri azalmaktadır.
  • Devamlı alkol tüketimleri organlara özellikle karaciğer ve kalbinize kalıcı hasarlar vermektedir.
  • Alkol kullananlar içkinin etkisi ile yaptıkları ve söyledikleri birçok şeyi hatırlamamaktadır.

Alkol tüketen insanın sağlığı hızla bozulmaktadır. Bu nedenle de dinimizce alkol haram kılınmıştır. Alkol kişinin sağlığı kadar toplum düzenini de olumsuz etkilemektedir. Alkolün topluma zararları ise aklı başında olmayan birinin çevresine yaşattığı aşırlıklar ve rahatsız edici davranışlar ile boy göstermektedir. Ayrıca tecavüz, cinnet, cinayet, hırsızlık, kavga, aile içi şiddet, trafik kazaları gibi toplum tarafından kabul görmeyen pek çok davranış sergilenebilmektedir.

 

Alkol sadece bireyi değil doğrudan toplumu da etkilemektedir. Yukarıda sıraladığımız davranışlardan birini gerçekleştiren alkollü vatandaş doğrudan sizin canınıza ve malınıza kast etmektedir. Dinimizde alkol tüm kötülüklerin anası olarak kabul edilmektedir. İçkinin haram kılınması boşuna değildir. Çünkü içkiyi tüketen kişi tek başına etkilenmemektedir. Yaşadığı ve bir şekilde temas sağladığı tüm çevre maalesef ki bu korkunç silsileden etkilenmektedir. Dinin haram kıldığı bu davranışa devletimizde çok hoş yaklaşmadığı için pek çok tedavi merkezleri kurmuştur. Bağımlılık yaşayan vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet veren bu kurumlardan her dileyen kişi faydalanabilmektedir. Yeter ki alkol belasından kurtulmak isteyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir