Başarıya ulaşmış insanları araştırarak bu insanların başarıya nasıl ulaştıklarını anlatan bir yazı hazırlayınız.

Logo

‘Dünyada oturarak başarıya ulaşan tek yaratık tavuktur.’

 

Başarıya ulaşmak için çok çalışmak düzenli çalışmak ve ne için çalıştığının bilme bilincine sahip olmak gerekir. Başarıya ulaşan insanların hayatlarını bakıldığında bir hayal ile başlayan büyük hedeflerin varlığını görürüz.

 

Başarıya ulaşma noktasında hayal küçümsenemeyecek ve çok kıymetli olan ilk adımdır.

 

Hayalinizi öyle bir şekillendirmeniz gerekir ki sizi götüreceği noktadan memnun olmanızı sağlasın. Örneğin 9 yaşında, öğretmenin gelecekte ne olmak istiyorsunuz sorusuna karşılık 300 metrekare alana detaylı bir çiftlik hayali inşa eden çocuk, bunun gerçekçi olmadığı gerekçesiyle öğretmeni tarafından eleştirilmiş ancak hayalinden vazgeçemediği için ve çalışmalarını hep bu hayal üzerine ilerlettiğinden 35 yaşında 300 metrekare alana sahip bir çiftliğin sahibi olmuştur. Başarmanın içerisinde, inanç, pes etmemek, yorulmamak ve gerçekten hedefe ulaşana kadar bıkmadan usanmadan çalışmak vardır. .Kolay yoldan elde edilen zaferler bir balon gibi sönecek ve kısa vadede elde etmeye çalıştığınız her başarı avuçlarından kayıp gidecektir. Gerçek başarı size altın tepsiyle sunulmaz.

Örneğin; Thomas Edison ampulü icat edene kadar tam 999 kere başarısız olmuştur. Kendini de bininci deneyi yapacak azmi ve kararlılığı bulan Thomas, sorulduğunda 999 yöntemde bir lambanın nasıl icat edilemeyeceğini buldum cevabını vermiştir. İşte bu başarıya giden yolda inancın etkisine gözler önüne seren örneklerdendir.

 

STEVE JOBS’un BAŞARISI

 

San Francisco, Kaliforniya’da doğan Steve Jobs’un ailesi onunla ilgilenemedi. Bu nedenle Jobs’un çocukluğu ve gençliği kimlik arayışıyla geçti. Evlatlık olan büyüyen Jobs’un biyolojik anne babasının en büyük dileği Jobs’un akademik olarak başarılı olmasıydı. Apple Inc. ortak kurucusu bu akademik başarının biyolojik ebeveynleri için ne kadar önemli olduğunu ünlü konuşmalarından birinde aktardı.

Buna rağmen genç Jobs akademik olarak başarılı olamadı. Yüksek zekasına rağmen birkaç ders dışında okulla ilgilenmiyordu. 1970’lerde Mountain View’de yetişen Steve; ergenliğini telefon bilgisayarlarla, yenilikçi iş fikirleri üretmekle, yakın arkadaşı Steve Wozniak ile birlikte makineleri söküp incelemekle geçirdi.

Jobs’un eğitime olan yaklaşımı çok kez irdelendi. Jobs esas olarak okulu bıraktıktan sonra öğrenmeye başladığını hissetti. Bu yirmili yaşlardaki genç üniversiteyi birinci sınıfta bıraktı. Okula gitmenin bir faydası olmadığını ileri sürüyordu. Birkaç yıllık süre içinde evlerinin garajında liseden arkadaşı Wozniak ile birlikle Apple 1 adındaki bilgisayarı ürettiler.

Apple 1 ile gelen başarı Jobs ve Wozniak’ı daha büyük ve daha güçlü bilgisayarlar üretmeye yöneltti. 70’lerin sonunda Apple’in ilk büyük başarısı geldi: Apple 2. Hızlı iş istasyonu işlevi gören bilgisayar Kaliforniya’da büyük ses getirdi. Jobs eyalet ve ülke genelindeki satışlardan sonra bir milyoner oldu.

YORUMLAR

BENZER YAZILAR
KPSS
KAMU PERSONEL
SEÇME SINAVI

03 Mart 2018

KPSS
SIKÇA SORULAN SORULAR
KATEGORİLER