Bir konuda birbirinden farklı fikirlerin olması kişiden mi konudan mı kaynaklanır? Niçin?
Bir konuda birbirinden farklı fikirlerin olması kişiden kişiye mi yoksa konudan mı kaynaklanır sorusunun tek bir cevabı yoktur aslında. Çünkü çağlar boyu insanlar aynı konular üzerinden farklı düşünceler ortaya atmış ve çeşitli platformlarda bu görüşler dile getirilmiştir. Zaten felsefe dediğimiz disiplin de bu nedenle doğmuştur. Felsefenin ana soruları arasında “Neden? Nasıl? Niçin?” gibi sorular sorulmuş ve bu sorulara yanıtlar aranmıştır. Verilen cevaplar yaşanılan çağa ve kişilerin bulunduğu ortama göre farklılık göstermiştir.
Şöyle bir düşündüğümüz de aslında her düşüncenin insanlar tarafında sorgulanmadan hemen kabul edilmesi beraberinde birçok sorununda meydana getirir. Böylece tekelci bir düşünce yapısı ortaya çıkara ve bugün geldiğimizi bilimsel ve teknolojik gelişmelerin hiçbiri meydana gelmezdi.
Ayrıca konuyu biraz daha açacak olursak; farklı fikirlerin oluşması ve bu fikirlerin birçok mecrada tartışılması insanoğlunun daha yeni ve daha güvenilir bilgiye ulaşmasının yolunu açmaktadır. Bu fikirler sayesinde tıpta, bilişimde, sanayide, ekonomide ve daha birçok alanda insanların yararına birçok gelişme gerçekleşmiş ve hala da gerçekleşmeye devam etmektedir. Dolayısıyla özetleyecek olursak, farklı fikirlerin olması hem kişilerden hem de konudan kaynaklanmaktadır diyebiliriz.