Çevresel etmenlerin insan sağlığına zararlarını en aza indirmek için günlük yaşamda neler yapılabilir? Tartışınız.

Çevresel etmenler insan ve toplum sağlığı için çok önemlidir ve insan sağlığını kötü etkileyecek olan çevresel koşulların varlığı tolumun sağlığını da etkileyecektir. Eğer çevremizdeki sağlığa zararları olan etmenleri azaltmak istersek işe çevredeki sağlığa zararlı olan neler var diye öğrenerek başlamayız.

Çevreye ve sağlığa en çok zarar veren aslında yine biz insanlarız çevre kirliliği ve çöpleri düzgün şekilde atmamak ve imha edememenin verdiği sıkıntılar ile birlikte ekolojik denge bozuluyor ve ekolojik sistemin birer parçası olan biz insanlarda bu durumdan sağlığımızı kaybederek çıkıyoruz. Doğaya ne verirsek bize onu geri verir bu yüzden canlı varlıklara bitkilere ve hayvanlara özenle ve saygıyla yaklaşmalıyız.

 

Bünyesel olarak bitkisel ve hayvansal ürünlerin kalitesi arttırmak bizler için çevresel etmenlerin sağlığımıza olan zararlarını azaltacaktır. Suyun içilebilir ve barajların temiz olması sağlığa zararları azaltmak için kullanılabilir. Gübre kanalizasyon atıkları fabrika atıkları ve benzeri atıkların doğru şekilde imha edilmesi gereklidir. Böylece daha sağlıklı bir çevre ve toprakla karşılaşıp daha temiz hijyenik bir yaşam oluşacaktır buda sağlık için olması gereken ortamdır.

Psikolojik ve sosyal hayatın çevresel etmenler arasına girdiği bu dönemlerde birçok insan karmaşık ruh halleri yaşayabiliyor. Doğru sosyal ilişkiler içerisine girerek psikolojik konumunuzu sağlıklı tutmak çevrenizdekiler ve sizler için sağlıklı bir ortam oluşmasına olanak sağlayacaktır.

Fabrikadan çıkan egzoz dumanları için filtre kullanmak hava kirliliği ve akciğer hastalıklarını önlemek için yararlı olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir