Doğal kaynaklara sahip olmayan ülkeler, ekonomilerini güçlendirmek için hangi alternatifleri geliştirmelidir?

Logo

Doğal kaynaklara sahip olmayan ülkeler, ekonomilerini güçlendirmek için hangi alternatifleri geliştirmelidir?

 

Doğal kaynakların ekonomik kalkınmanın sağlanması noktasında oldukça önemli bir kriter olarak görülmesi söz konusu olarak ifade edilmektedir. Ekonomik kalkınmada kullanılacak olan doğal kaynaklar endüstriyel faaliyetler içerisinde etkili bir düzeyde kullanılarak, yeni ürünlerin ortaya çıkarak kullanılmasını ya da pazarlanmasını sağlayacak olan temel unsurlar olarak da görülebilecektir. Buna bağlı olarak da ekonomik kalkınmanın en önemli parçası olarak görülecek ve başlangıç evresinde tercih edilen yeraltı ve yer üstü unsurları oılarak da tanımlanacaktır.

 

Doğal kaynaklara sahip olmayan ülkelerin kalkınması son derecede zorlu bir durum olarak ifade edilmektedir. Doğal kaynakları edinemeyen ülkelerin endüstriyel faaliyetleri pek de mümkün olmamasından ötürü bu ülkelerin genel olarak birincil ekonomik faaliyetler arasında sayılan tarım ve hayvancılıklara dayalı kalkınma planları içerisinde olmaları söz konusu olabilmektedir. Aynı zamanda da coğrafi durumlarını da değerlendirmeleri ile ekonomik gelir elde etmeleri ve böylelikle de zaman içerisinde bu alanlarda ilerleyerek endüstriyel faaliyetlerini gerçekleştirmeleri durumu da söz konusu olabilmektedir.

 

Doğal kaynakları pek de bulunmayan ülkelerin iş gücüne dayalı olarak hareket etmeleri ve buna bağlı olarak da ülkelerin etkili bir sonuç almalarına dayalı kalkınma planlarını gerçekleştirmeleri durumu da önemli bir süreç olarak görülebilmektedir. Böylelikle tamamen ekonomik kalkınma işlemleri uzun bir süreç içerisinde istenilen düzeye gelerek, daha uygun şartları içerebilmesinden ötürü de kendini gösterebilecektir.

YORUMLAR

BENZER YAZILAR
KPSS
KAMU PERSONEL
SEÇME SINAVI

03 Mart 2018

KPSS
SIKÇA SORULAN SORULAR
KATEGORİLER