Güldürü ağırlıklı tiyatroları izlemekten hoşlanır mısınız? Niçin?
Güldürü ağırlıklı tiyatroları izlemekten hoşlanırım. Çünkü; gülmek insanı rahatlatır, sakinleştirir, kötü bir ruh halindeysek bizi rahatlatır. Kısaca gülmek; insan için zevktir, kişinin ruhu için, bedeni için sağlıktır. Yani bir nevi kötü duygulardan arınma gibidir, insanların sorunlarını ve acılarını unutturur.
İnsan için; gülmeden, gülümsemeden bir ömrün nasıl geçeceğini düşünmek bile çok zordur. Gülme her kültürde onaylanmış evrensel duygulardan biri olarak kabul edilir. Bunların yanı sıra gülme, insanları sosyal çevrede de bir arada tutmaya da yarar. Bu sosyal çevrelerden birisi de güldürü ağırlıklı tiyatrolardır. İnsanlar güldürü ağırlıklı tiyatrolar da hem mutlu olurlar hem de bir sorun, sıkıntıları varsa kısa süre de olsa rahatlayıp, sıkıntılarından sıyrılmış olurlar. Bunların yanında sosyal bir etkinlikte bulunup kendilerine de güzel zaman ayırmış olurlar. Bu yüzden güldürü ağırlıklı tiyatrolara mutlaka gitmeliyiz. Hiç güldürü ağırlıklı bir tiyatroya gitmemiş kişilere de tavsiye etmeliyiz.
Geleneksel Türk tiyatrosunun başlıca güldürü öğeleri genellikle; abartılı tavırlar, doğaçlama espriler, belli bir tiplemenin taklidinin yapılması, yanlış anlaşılmalar, söz kavgaları ve değişik yörelere özgü şive ve ağız taklitleridir. Doğaçlamaya dayanan bu tiyatronun temel öğesi güldürüdür. Gülmeyi seven herkesin seveceği bir sosyal faaliyettir güldürü ağırlıklı tiyatrolar. Ben de hem zamanımı iyi değerlendirmek için hem de bana mutluluk, keyif verdiği kendimi iyi hissettirdiği için güldürü ağırlıklı tiyatroları izlemekten hoşlanıyorum.
Diğer yazılarımız için dershane anasayfamızı ziyaret edebilirsiniz.