Ramazan ayında düzenlenen geleneksel eğlencelerin birlik ve beraberlik ruhunu canlı tuttuğunu söyleyebilir misiniz?

Logo

Ramazan ayında düzenlenen geleneksel eğlencelerin birlik ve beraberlik ruhunu canlı tuttuğunu söyleyebilir misiniz? Neden?

 

Ramazan ayında düzenlenen geleneksel eğlencelerin birlik ve beraberlik ruhunu canlı tuttuğunu söyleyebiliriz. Çünkü; insanlar toplumsal varlıklardır. Ramazan ayı geldiği zaman herkeste bir heyecan başlar. Çünkü; Ramazan ayı ibadetin en yoğun şekilde yaşandığı bir ay olduğu kadar, Ramazan ayında yapılan eğlenceleri ile de özellikle çocukların beklediği özel bir zaman dilimidir. Bunun sebebi; bu ay da pek çok eğlence ve etkinlikler düzenlenir. Bunlara örnek verecek olursak;  canbazlar, hokkabazlar, karagöz ustaları, meddahlar, ortaoyuncuların oynadığı ramazan eğlenceleridir. Macuncular, kağıt helvalar satılır. Sabaha karşı sahur vaktin de bekçiler davul eşliğinde okudukları manilerle sahuru haber verirler. En önemlisi de ramazan ayın da büyük büyük iftar sofraları, iftar çadırları kurularak çeşit çeşit yemekler yapılır. İnsanlar bu ayda sofralarında ki yemekleri daha çok sevdikleri ile paylaşmak isterler.

 

Aç ve yoksulların halini daha iyi anladığımız bu ayda İnsanlar daha çok paylaşmaya çalışır. İhtiyaç sahibi insanların ihtiyaçları giderilmeye çalışılır. Tüm bunlar bizim maneviyatımızı daha da kuvvetlendirerek, toplum olarak birbirimize olan sevgi bağlarımızı daha da güçlendirir.

 

Ramazan aylarında düzenlenen geleneksel eğlenceler eski zamanlardan beri günümüze kadar taşınmaya çalışılmış, halen günümüzde de eskisi kadar olmasa da yapılmaya çalışılarak gelecek nesillere taşınmaya çalışılan etkinliklerdir. Ramazan ayında düzenlenen bu eğlenceler bizim adet ve ananelerimizdir. Bizleri birbirimize bağlayarak, birlik ve beraberlik duygularımızı daha da canlı tutar.

 

Diğer yazılarımız için dershane anasayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR

BENZER YAZILAR
KPSS
KAMU PERSONEL
SEÇME SINAVI

03 Mart 2018

KPSS
SIKÇA SORULAN SORULAR
KATEGORİLER