Haritalar olmasaydı neleri yapmakta zorlanırdık? Neden?
Haritalar herhangi bir bölgeye dair incelemelerin yapılmasını ve gereken tespitlerin sağlanmasını başarmak amacıyla kullanılan en önemli gereçler olarak değerlendirilmektedir. Belli kurallara ve özelliklere dayalı olarak ortaya konulan haritalar değişik görevleri de içermeleri ile bilinmektedir. En yaygın biçimde kullanılan harita seçenekleri arasında da fiziki ve siyasi versiyonları her zaman kullanımda olarak her insanın zaman zaman mutlak bir fayda sağlamaktadır. Gereken bilgilere de gereken detaylara ulaşmak adına da ne kadar nitelikli bir unsur olarak da kabul görmesini sağlayabilmektedir.
Siyasi haritalar genel olarak şehir ve ülkelere dayalı olarak ortaya çıkan bir harita biçimidir. Siyasi harita ile bu tip yerleşim yerlerinin sınırlarını görebilmek mümkün olabilmektedir. Aynı zamanda da sınır kapıları gibi önemli bilgileri de içerebilecek düzeyde var olan siyasi bilgiler coğrafyaya dayalı bilgilere kolay şekilde ulaşmak adına da nitelikli bir unsur olarak kabul edilmektedir.
Siyasi haritalar kadar fiziki haritalar da son derecede kullanımda olan unsurlar olarak görülmektedir. Fiziki haritalarda incelemeye alınan bölgenin yalnızca yeryüzü şekilleri dikkate alınmaktadır. Irmak, ova, vadi, dağ ve tepe gibi yeryüzü şekillerinin farklı farklı sembollerle ifade edilmesi sonrasında ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda da yükseltileri belirlemek adına da yeşil, sarı, mavi, turuncu ve kahverengi gibi renklerle de bu durumu ortaya koyarak meraklılarına olabildiğince yardımcı olmaktadır.