Kul Hakkı Yemenin Ne Demek Olduğunu Yakın Çevrenizden 5 Kişiye Sorunuz. Aldığınız Cevapları Not Ediniz.
Kul hakkı yemek ile ilgili aldığım 5 cevap şu şekilde;
- Kişi: Allah kul hakkını bağışlamayı hakkı yenen kişilerin kendi iradesine bırakmıştır. Kul hakkını yiyen kişi helallik almadığı sürece bu günahtan kurtulamayacaktır. Ahrette hesaplaşırken hakkı yenen kişi hakkını yiyen kişinin sevaplarını isteyecekmiş ancak sevabı yok ise hakkını yediği kişinin günahları sırtına bindirilecekmiş. Bu nedenle ölmeden önce hakkına girdiğimiz kullar ile hesaplaşmak gerekmektedir.
- Kişi: Allah’ın karşısına kul hakkı ile gitmemek gerekmektedir. eğer hakkını yediğimiz kişi bize hakkını helal etmez ise cennete giremeyecekmişiz. Bu sebepten dolayı kul hakkı yememeye çok dikkat ediyorum. Ancak yinede bilmeden kul hakkına giriyor olabiliriz. Çünkü dinimizde bakışın bile bir hakkı bulunmaktadır.
- Kişi: Dinimizde kul hakkı oldukça önemlidir. Her kim diyorsa ben hiç kul hakkı yemedim der ise yalan söylüyor olabilir. İnsanların ardından onları eleştirmek bile kul hakkına girmektedir. Bu kadar ince nüanslara sahip olan kul hakkı konusunda ahrette çok çetin sınavlar bizi bekliyor olacaktır.
- Kişi: Kul hakkı yemek büyük günahtır. Eğer hakkına girdiğimiz kul bizden sonra ölür ise Allah bize cenneti bahşetmiş bile olsa hakkını yediğimiz kişi ile helalleşmeden cennet kapısından giremeyecekmişiz.
- Kişi: yüce Allah her günah için bağışlayıcı olacağını kullarına bildirmiştir. Ancak kulların birbirleri arasında olan hakları konusunu kullarının kendine bırakmıştır. Yani kul hakkı konusunda helalleşme iki kulun arasında olacakmış. Ahrette hesaplar çok çetin olacağından dolayı her kul birbiri üzerindeki hakkını tek tek isteyecekmiş.