Okul ve Aile Ortamında Çözülemeyen Zihinsel, Duygusal ve Sosyal Sorunlar İçin Neden Psikolog ve Psikiyatrlardan Yardım Alınmalıdır? Tartışınız

İnsanların iç dünyası oldukça karmaşık ve zordur. Bunu çözmek için ne kadar uğraşsalar da bu sürecin ilerleyişinde mutlaka bir eksiklikler olacaktır. Çünkü her olayda insanların tepkileri birbirinden farklılık gösterir. Bu durum da psikolojiyi zor bir bilim dalı haline getirir.

Bunu bir örnekle açıklayacak olursak: Yaşanılan duygusal problemlerden en sık karşılaşılanları, ergenlik döneminde yaşanmaktadır. Ergenlik döneminde kimsenin kendisini anlamadığı düşünen birey problemleri çözme yoluna gitmez ve kişilere sürekli olarak suçlamalarda bulunur. Davranışları tamamen değişir ve insanlara nasıl yaklaşacağını bilemez. Sağlık açısından pek iyi değerlendirilmeyen bu süreçte, psikologlardan destek alınması gerekmektedir. Psikolog ne zaman ne şekilde davranılması gerektiği konusunda bilgi vererek kişinin kendisini iyi hissetmesi için çabalar.

Kişinin halledemediği bir problemde mutlaka işi bilen kişi tarafından destek alınması gerekir. Bunun nedeni ise, bizlerin kaçırdığı ya da kaçırabileceği küçük ayrıntılarda gizlidir. Ancak bu işin uzmanı olan kişiler bunu rahatlıkla fark edebilir. Kırmadan incitmeden rahatlatmanın yollarını bulunur.

Psikolojik tedavi süresince, konuşulan her şey paylaşılan her durum hekimle sizin aranızda kalmaktadır. Konuşmaktan ve yargılanmaktan çekinmeden tüm sorunlarınızı paylaşmanız gerekmektedir. Bu durumda aile bireyi olarak bu sorunu neden bana anlatmıyor diye düşünerek kendinize dert etmemeniz gerekmektedir. Çünkü insanlar, sosyal olarak kendini en rahat hissettiği kişilerle problemlerini paylaşırlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir