Şeker hastalığının yaşam kalitesi üzerinde ne gibi etkileri olduğu konusunda araştırma yapınız.

Şeker hastalığının yaşam kalitesi üzerinde ne gibi etkileri olduğu konusunda araştırma yapınız. Bulduğunuz bilgileri sınıfta arkadaşlarınızla tartışınız.

 

Şeker hastalığı, vücutta bulunan hormon yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. İnsülin ve glukagon adı verilen langerhans adacıklarından salgılanan bu hormon, yeterli derecede salgılanmadığında vücutta şeker dengesizliği görülmektedir. Bu dengesizlik doğuştan olabileceği gibi sonradan da gerçekleşmektedir. Şeker hastalığının birçok tipi bulunmaktadır. Bu tipleri, kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Şeker hastalığında meydana gelen süreç öncelikle diyetle tedavi edilmektedir. Beslenmeye dikkat edilmesi, basit karbonhidratlardan uzak kalınması gibi birçok yapılacak şey bulunur. Ancak tedavi edilmiyor ve değişim gözlenmiyorsa, bu durumda tedavi ilaçla devam etmektedir. İlaç tedavisi bakımından sağlıklı olan yöntem diyete de dikkat edilmesi gerektiğini savunmaktadır.

 

Şeker hastalığı metabolizmayı derinden etkileyen bir hastalıktır ve tedavisi günümüzde hormon sisteminin cerrahi sistemlerle değiştirilebileceğini desteklemektedir. Beslenme düzeninde yapılacak köklü değişiklikler de sağlığın etkilenmesine destek olmaktadır. Sağlıklı insanlardan çok farkı olmasa da bu kişilerin kendi beslenme ve yaşam tarzlarına dikkat etmesi elzemdir. Şeker hastalığının tedavisinde hassas olunmalı ve bu sürecin iyi değerlendirilmiş olması gerekir. Sağlıklı bir süreç, kişinin kendine dikkat etmesinden geçmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir