Yaşadığınız çevrede yapılan geleneksel el sanatlarını araştırınız. Yaşadığınız çevrenin geleneksel el sanatlarıyla ülkemizin diğer yerlerinin geleneksel el sanatlarını benzerlikler ve farklılıklar yönünden karşılaştırınız.
Ülkemizin tarihi dönemler içerisinde birçok uygarlığa ev sahipliği yapması farklı bölgeler içerisinde zengin bir kültürel mirasın oluşmasına katkı sağlamıştır. Oluşan kültürel mirasın meydana getirdiği farklılıkları görebilmenin mümkün olduğu alanlardan birisi de geleneksel el sanatları olup birçok sanat dalı uzun yıllar boyunca insan emeği ve bölgede bulunan malzemelerin kullanılması ile ortaya çıkarılmıştır. Anadolu toprakları üzerinde yer alan farklı bölgelerde birbirinden farklı şekilde ortaya konan el sanatı ürünleri ülkemizin zengin bir kültürel mirasının oluşmasına katkılar sunmaya devam etmektedir. Görsel tasarımları ile oldukça dikkat çekici bir yapıya sahip olan geleneksel ürünlerin bazıları birbiriyle benzerlik gösterebilmektedir.
Çevremizde yapılan geleneksel el sanatları ile ilgili detaylara bakıldığında Ankara Beypazarı bölgesinde yer alan ustalar tarafından gümüş malzemelerin işlenmesi ile elde edilen yüzük, kolye gibi takıların varlığından söz edebilmek mümkündür. Kütahya bölgesine geçtiğimizde ise yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çeken çini sanatının ön planda yer aldığı görülmektedir. Çini sanatına emek vermiş usta eller tarafından bardak ve vazo gibi unsurlar titiz bir çalışma ile işlenmekte ve çeşitli motifler yerleştirilmektedir. Erzurum bölgesinde çıkarılan doğal kaynaklardan birisi olan Oltu Taşı sanatsal faaliyetler içerisinde değerlendirilmekte olup bu taşın kullanılması ile başta tespih olmak üzere küpe ve kolye gibi ürünler imal edilmektedir. Benzer bir durumu Eskişehir bölgesinde çıkarılan Lüle Taşı kullanılarak yapılan geleneksel ürünlerde görebilmek mümkündür.