Merhaba;
WordPress yazılımında en çok karşılaşılan hatalardan birisidir “Yükleme başarısız: Dizin oluşturulamadı” hatası. Genelde bu hata bayi hosting, web hosting yada reseller kullanırken vps – vds veya fiziksel sunucuya sitenizi taşıdığınızda karşınıza çıkar. Eklenti yada tema yüklerken aldığınız bir hatadır.
Hata ile ilgili her yer de chmod ile dosya dizinlerinizi değiştirin 777 yapın 755 yapın vs. gibi çözümler görürsünüz. Eğer işe yaramıyorsa çözüm yazımızı sonuna kadar okuyunuz.
WordPress öncelikle temanızı yada eklentinizi yükleme, güncelleme için ftp yada sftp bağlantısı yapmak ister. Alttaki resimdeki gibi sunucu ip – kullanıcı adı ve şifre ister.
- ip bilgisini girelim
- root / admin bilgisini girelim. Eğer burada sunucumuzda bir site için hesap açtı ise root / admin yerine o hesabın kullanıcısını girmek gerekir.
- şifre – password girelim.
- ftp ve sftp den hangisini kullanıyor iseniz onu seçin. Eğer bilmiyorsanız tek tek ikini de deneyebilirsiniz.
“root için Kullanıcı Adı/Parola hatalı” hatası almamak için sunucuda o domain için açtığınız kullanıcı adını giriniz.
- – rar lı yada zip li dosyayı ftp de ilgili klasöre atıyoruz.
- – ssh ile sunucuya bağlanıyoruz.
- – rar veya zip ten ” unzip wp-fastest-cache.0.8.8.9.zip ” şeklinde çıkartıyoruz. Biz örnekte bu eklentiyi kullandığımız için bunun adını verdik. Siz neyi çıkartıyor iseniz onun adını yazabilirsiniz.
- – Daha sonra alttaki resimdeki gibi ls -l komutu ile dosya izinlerini kontrolde edebilirsiniz.
- – Eğer aynı izinleri görüyorsanız şimdi wp-admin panele gittiğinizde eklentiyi görebilir ve etkinleştirebilirsiniz.