Beslenme, insanın elzem ihtiyaçlarından biridir. Beslenmenin düzenli olması, kişiyi hayatı boyunca olumlu şekilde etkileyecek en temel olaydır. Fiziksel gelişimi ve beyin gelişimini de direk olarak etkiler. Düzenli beslenen insanlar genel olarak sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam ederler. Bunun ne önemli göstergesi, köy gibi kırsal alanlarda yaşayan insanların şehir yaşantısında bulunan insanlara göre daha uzun ömürlü olması ve daha sağlıklı olmasıdır.
Günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Kahvaltının en zengin besin içeriklerine sahip olması gerekir. Bu besin içerikleri sizi sabahtan öğlene kadar rahatlıkla tok tutacaktır. Bu arada yapacağınız ufak tefek atıştırmalıklar da (meyve, yoğurt olabilir) zinde kalmanıza destek olacaktır. Beslenmenin en başta etkileneceği organ beyindir. Sağlıklı bir beyin çalışması içi aç kalmamak gerekmektedir. Çünkü beyin glikoz (şeker) ile çalışmaktadır. Açlığın olması beyni çalışmasını aksatmaktadır.
Bunun yanı sıra yağlı besinler tüketilmesi ve her kahvaltı da simit, poğaça gibi hamur işi tüketimi başta mide olmak üzere tüm sindirim sistemini olumsuz etkilemektedir. Kilo alınması, kalp damar hastalıkları, şeker hastalığı gibi metabolizma hastalıklarının sebebi, düzensiz beslenmeden kaynaklanır.
Beslenmenin sağlıkla hem doğrudan hem de dolaylı ilişkisi vardır. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözü bu durumu rahatlıkla açıklamaktadır. Sağlık açısından beslenmenin ilişkilendirilmesi ve öğünlerin tüketilirken sağlık açısından değerlendirilmesi, ilerleyen yaşlarda sizi genetik hastalıklar dahil olmak üzere birçok hastalıktan korur.