Bir toplumda insanların farklı düşüncelere sahip olması o topluma nasıl bir zenginlik katar?

Bir toplumda insanların farklı düşüncelere sahip olması o topluma nasıl bir zenginlik katar? Tartışınız.

Bir toplum çok sayıda farklı düşünceye sahip olan insandan oluşur. Her toplumda yaşamını sürdüren insanların tamamen kendilerine özgün düşüncelerinin bulunuyor olması, toplumsal açıdan zenginliğin göstergesi olur. Herkesin tek bir düşüncede birleşmesi son derece zor olduğu gibi bununla beraber olumsuz etkilere de sahiptir. Öte yandan düşüncelerin farklılaşması toplumsal açıdan pozitif bir durumdur.

 

Toplumda İnsanların Farklı Düşüncelere Sahip Olmasının Kattığı Zenginlikler Nelerdir?

 

Kültürel Zenginlik

Toplumdaki insanların sahip oldukları farklı düşüncelerin en önemli getirisi olarak kültürel zenginlik görülebilir. Coğrafyaların her birinin tamamen kendilerine özgün yaşayış biçimleri bulunur. Kültürel değerler açısından farklılık gösteren bireylerin sahip oldukları farklı düşünceler, toplumdaki değerdir.

 

Hoşgörü

Bir toplumda yaşayan insanların farklı düşüncelere sahip olması, diğer insanların hoşgörülü olmasını sağlar. Hoşgörü, toplumsal açıdan en önemli zenginlik olarak tanımlanır. Herkesin birbiriyle aynı düşünceyi paylaşmasa bile ortak özelliği olarak hoşgörü ön plana çıkar.

 

Toplum Bilinci

Toplumsal bilinç açısından farklı düşünceler çok sayıda farklı avantajı beraberinde getirmektedir. Bireylerin birbirleriyle olan ilişkilerinin gelişmesi anlamında toplumun sahip olduğu bilinç fark yaratan özelliklerin başında gelir.

 

Yeni Düşünceler Öğrenme

İnsanlar toplum içerisinde birbirleriyle bir şekilde iletişim içerisindedirler. Yeni düşüncelerin öğrenilebilmesi için farklı düşüncelerin dinlenmesi gerekir. Toplumsal zenginlik açısından bireylerin kendilerine ait düşüncelerinin yanı sıra diğer insanların ne düşündüklerini bilmeleri önem arz eder.

 

Bir Bütün Olarak Yaşamak

Bir bütün halinde yaşamak farklı düşüncelerin bulunmasının getirilerinden biridir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir