Aşağıya, bütün iyelik eklerini en az bir kez kullanmak koşuluyla kısa bir olay yazısı yazınız.
İyelik ekleri
1.tekil şahıs iyelik eki: -m
2.tekil şahıs iyelik eki: -n
3.tekil şahıs iyelik eki : -i/-ı
1.çoğul şahıs iyelik eki:-miz
2.çoğul şahıs iyelik eki: -niz
3.çoğul şahıs iyelik eki: -leri
Eve erken gelmiştim. Okuldan erken çıktığım için mutluydum ve boş kalan zamanımı güzel değerlendirmek biraz hava almak istiyordum. Hava almaktan kastım dışarı çıkmak ve sokaklarda dolaşmak değildi. Beynimin rahatlamasını ve hava almasını istiyordum. Bunun için kitap okumaya karar verdim ve babamın kitaplarından birini alıp kurcalamaya başladım. Daha önce görmediğim bu hikâye kitabı ilgimi çekmişti.
– Nereye gidiyorsun?
– Bilmediğim yerlere gitmek istiyorum. Benimle gelmek istiyor.
– Kim seninle gelmek istiyor. Delirdin mi? tek başına gitmekten bahsederken birinin seninle gelmesi nasıl mümkün olabilir?
– Hayır delirmedim. Deli olan sizlersiniz. Hepiniz delirmişsiniz.
– Her zaman yaptığın gibi kaçıyorsun. Dünya ve insanlar normal bak tuhaf olan sensin. Ve yalnızsın. Herkesten daha fazla deli saydıklarından da fazla yalnızsın.
– Yalnızları tanıyor musun sen?
– Evet, tanıyorum senin gibiler işte hiç kimse yokken gitmeye çalışanlar uzaklara üstelik yeterince uzakta değilmiş gibi. İşte onlar hem deli hem de yalnızlar.
– Neden buradasın, onlar neden burada o halde?
– Seni seven insanlar onlar, bir zamanlar bizim gibi olduğun o zamanlar seni seven insanlar? Sesinin son perdesine uzandı ve avazı çıktığı kadar bağırdı.
– Neden buradasınız?
Hepimiz senin için dedi içlerinden biri senin için geldik haydi dön artık evimize gidelim. Konuşan annesiydi. Annesinin sesini tanırdı gözlerine hücum eden yaşları elinin tersiyle sildi.
– Gelemem o benimle gitmek istiyor.
– Onunla boşluğa süzülüverdi. Herkes onu beklerken o gözyaşlarını savurarak onunla gitmişti.
– O kimdi ne annesi ne de diğerleri hiç öğrenemedi.