Toplumun en küçük yapı birimi ailedir. Toplumları güçlü kılan unsurların başında aile gelir. Aile içinde yardımlaşma ve diyalog ilişkileri etkiler. Aile içinde her bireyin görev ve sorumlulukları vardır. Görev ve sorumluluğunu bilen bireyler güçlü aileyi teşkil eder. Görev ve sorumlulukları yaşa ve yeterliliğe göre belirlenir.
Anne evin genel idaresinden sorumludur. Evin temizliği, yemeği ve düzenini anne sağlar. Evin temel direğidir. Bu anlamda annelere büyük görev ve sorumluluk düşmektedir.
Baba evin geçimini sağlar. Gün boyu çalışıp evin rızkını sağlar. Evin tamirat ve onarım işlerini baba yürütür. Evin dışarıya açılan kapısıdır. Evin dış işleri bakanıdır. Ağır işler genelde babalar tarafından yapılır. Evin dirlik ve düzenini baba sağlar. Baba evin otoritesidir. Çocukların terbiye ve ahlakından birinci derecede sorumludur.
Anne ve baba gibi çocukların da ev içinde görev ve sorumlulukları vardır. Çocuk eğer alışveriş yapabilecek düzeyde ise evin küçük alışverişlerini yapar. Bakkala gidip ekmek, yumurta alma gibi işlerini yapar. Dökülecek çöpleri çocuklar döker. Kahvaltı esnasında sofranın serilmesi ve toplanmasına çocuklar yardım eder. Evde temizlik yapılırken çocuklar annelerine yardımcı olabilir. Tamirat yapan babaya çocuklar yanında bulunarak getir götür işlerini yapabilir. Çocuklar evin postacısıdır. Komşuya iletilmek istenen sözleri çocuklar iletir. Evin toparlanmasında ve düzenin sağlanmasında çocuklar aktif görev alır.