İnsanların etkileşim hâlinde bulundukları ortamlarla bütünleşerek oluşturdukları farklı kültürel değerleri karşılaştırınız?
İnsanlar genel olarak doğdukları kültürel bölge, aile ve daha pek çok şeyden etkilenerek büyür ve bu doğrultudaki gelenek ve görenekler, kıyafet, yeme içme alışkanlıkları gibi daha pek çok farklı alışkanlığı da edinmiş olurlar. Ancak insan düşünebilen bir varlık olması sebebi ile yaşadığı yer değişikliği söz konusu olduğu zaman bu öğretileri ile sabit bir hayat sürmesi mümkün değildir. aynı ülke içerisinde bile birden farklı kültür ve yaşayış biçiminin var olmasından kaynaklı olarak değişim kaçınılmaz bir biçimde insanoğlu ile birlikte devam eder. Öte yandan insan bu değişimler karşısında bazı değişiklikler gösterebilir.
İnsanlar etkileşim halinde bulundukları bölgelerde yani okul, iş yerleri, çalışma sahaları, oturdukları muhit, yaşadıkları şehir gibi etmenler insanların kültürel şekilde bazı özellikleri edinmelerini de beraberinde getirmektedir. Etkileşim halinde bulunulan bölgelerde gereklilik gibi süregelen bazı durumlarda insanlar da bu durumları içselleştirerek kendi hayatları içerisine alırlar. Bu sayede yeni şeyler öğrenerek kültürel zenginliklerini arttırabilir, yeni insanlar tanıyabilir, farklı kültürleri de gözlemleme fırsatı yakalayabilirler. Örneğin çalışmak amacı ile Adana’dan Ankara’ya giden bir birey yeme içme alışkanlığından, konuşma aksanına kadar pek çok farklı şey ile karşılaşacak ve burada yaşamaya başladığı andan itibaren önce gözlemleyerek gün be gün bu durumu içselleştirip kendi hayatında da uygulamaya başlayacaktır.