Okulumuzda yapılan çeşitli etkinliklerin yanı sıra, kendi içimizde yardımlaşma ve dayanışma faaliyetleri de bulunmaktadır. Daha ben ilkokuldayken, öğretmenimiz yardımlaşmamızı ve birbirimize ihtiyaç duyduğumuz konularda birbirimize her daim destek olmamızı söylerdi. Sınıf arkadaşlarım ve ben, bugün buralarda isek bunun en önemli sebebi ilkokul öğretmenimizdir.
Gerek grup çalışmalarında, gerekse de diğer toplu etkinliklerimizde her daim dayanışma ve yardımlaşma içerisindeydik. Grup çalışmalarında her işi birlikte yapar, birbirimize işler paslardık. Matematik sorusunu ben çözüyorsam, yazmasını sen yap. Resimleri ben çıkarttım, yazıları sen yaz. Kaynakları ben buldum, toparlamasını sen yap tarzı birçok konuda birbirimize dayanışma ve işbirliği sağlayıp ödevlerimizi kısa zamanda ve kaliteli bir şekilde hocalarımıza iletiyorduk.
Toplu etkinliklerimizde de her daim sınıfta bir yardımlaşma ortamı bulunmaktaydı. Örneğin bir pikniğe gittiğimizde, birimiz bir şeyleri unuttuysak diğerimiz ona yardım ederdi. Bir kişi içeceği alıyorsa, diğer kişiler farklı farklı yemekler getiriyorlardı. Biri çatalını unuttuysa, yedek çatalı olan ona getiriyordu.
Okullarda bunların dışında toplu olarak yapılan dayanışma faaliyetleri de bulunmaktadır. Mesela okul başkanı seçilirken, aday başkanın kurulu ona yardım eder ve dayanışma sağlanmış olur. Sınıf ortamlarında bir öğrencinin kalemi olmadığında diğer öğrenciler ona yedek kalemlerini uzatmaktadır ve bu kalem dağıtma olayı, ilkokul, ortaokul, lise ve hatta üniversitede bile devam etmektedir. Kalem dağıtmak ciddi bir yardımlaşmadır.
Öğrencilere her zaman dayanışma ve yardımlaşmayı öğreten okul, onlara öğrettiği bu davranışlar ile güzel ahlak aşılamaktadır.