Şiire yaşlı bir şair gibi başlamak, onu genç bir şair gibi sürdürmek gerekir.

“Şiire yaşlı bir şair gibi başlamak, onu genç bir şair gibi sürdürmek gerekir.” sözüyle ilgili düşüncelerinizi paylaşınız.

 

Şiire yaşlı bir şair gibi başlamak ve onu genç bir şair gibi sürdürmek gerekir. Sözünden aslında anlatılmak istenen şiirin bir tecrübe ve bilgi gerektirdiği üzerine emek verilmesi ve öğrenmek amacıyla efor sarf edilmesi gerektiği gerçekliğidir. Okumadan yazmaya çalışmak mesai harcamadan maaş almaya çalışmakla aynı şeydir bana göre. Bu sözde emeğe göre yemek yenileceğini anlayabiliriz. Sözün devamında onu genç bir şair gibi sürdürmek kavramından şairin bilgi birikim ve tecrübesini hevesini heyecanını ve yenilikçi tavrına da katması gerektiğini anlıyorum.

 

Bu yenilikçi tavır hevesli hal şairi ilerletecek ve kıymetli bir keşfe çıkaracaktır.

Şairin yolculuğu sonradan değil aklı ermeye başladığı andan itibaren başlar.  Hayatının içindeki her olay ve duruma farklı bir pencereden bakar şair kişi. Ben şairliğin sonradan kazanılan bir yetenek değil doğuştan var olan ve bireyle gelen bir yetenek olduğunu düşünüyorum. Elbette iyi bir şair olmak için yalnızca yetenek gerekmez emek ve çaba çok önemlidir. Şair hem emeğinin hem de yeteneğinin mahsulünün topladığında bizler iyi bir şiirle karşılaşırız. Biri diğerinden daha az olduğunda şiir tuzsuz bir yemek tadı verecek ve bizim için de kıymeti olmayacaktır. Şiirin keyif verici düşündürücü aklın sınırlarını zorlayıcı bir yapıda olması gerekiyor tabi bunlarla birlikte yenilikçi ve çağı takip eden bir tavırla bakması da.

 

Tüm bunlar bir araya geldiğinde lezzetine varmak için yudumlanan bir kahve gibi tat bırakıyor damakta şiir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir