Yağlar, metabolizma için önemli görevler üstlenmektedir. Depo görevinin yanı sıra ihtiyaç dahilinde birçok sistemde kullanılmaktadır. Temel bileşenlerden biri olan yağların birçok görevi bulunur. Bu görevleri yerine getirmelerinden dolayı farklı görevler üstlenirler. Çeşitlerine bakıldığında ve katıldıkları yapılar detaylı olarak incelendiğinde koruma, beslenme, aktif etme, çalışma gibi birçok görevi bulunmaktadır.
Önemli bir grup yağ çeşidi de steroitlerdir. Steroit yağlar, metabolizma için oldukça büyük öneme sahiptir. Görevlerine bakacak olursak eğer, vitamin yapısına katılmaktadır. Özellikle D vitamini yapısına katılarak güneşten alınan faydanın artmasını ve vitaminin kolaylıkla vücut için kullanılmasını sağlamaktadır. Çok sayıda karbon ve hidrojen atomu içermelerinden dolayı, yağların tipik özelliklerini göstermektedir. Polar moleküllerdir ve birleşik halka yapısından oluşur. Bu durum steroit yağların birçok farklı görevler üstlenmesine de neden olur.
Beyindeki myelin kılıfın örtüsü de steroit yağlardan oluşmaktadır. Beyinde bulunan myelin kılıf sinir hücreleri için oldukça önemlidir. Bu kılıfın korunması da yine yağlar sayesinde gerçekleşmektedir. Kolesterolün dengelenmesi ve kontrolü de steroit yağlar tarafından gerçekleşmektedir. Steroit yağlar, vücudumuzda birçok organın ve dokunun birbiri içerisinde dengesinden sorumludur.
Bunun yanı sıra cinsiyetin belirlenmesinde görev yapan eşey hormonlarında ve adrenal bezlerin kontrolünde de steroit yağlar görev yapmaktadır. Diğer yağlardan yapı olarak çok farklıdır ancak görev bakımından benzerdir.