Suyun insan vücudundaki işlevlerine örnekler

Logo

Suyun insan vücudundaki işlevlerine örnekler veriniz.

 

Yeryüzünün yaklaşık %75’i sularla kaplıdır. Bu su bütün canlılar için hayati bir öneme sahiptir. Özellikle insan vücudunda gerçekleşen birçok olayda su görev almaktadır. Sindirim, boşaltım ve solunum gibi olaylar suyun sayesinde gerçekleşmektedir. İnsan vücudunda suyun işlevlerine şu örnekleri verebiliriz:

 

  • Özellikle yaz aylarında kilo vermek için birçok insan diyet yapmaktadır. Çoğu diyetisyen hastalarına su tüketimini artırmalarını tavsiye etmektedir. Bunun en önemli sebebi ise su iyi bir iştah bastırıcıdır. Diyet sırasında su içmeyi artırırsanız acıkma süresi daha uzun sürecek ve kilo vermenizi kolaylaştıracaktır.
  • Günlük hayatımızda tükettiğimiz yağlı yiyecekler kolesterol oranımızı yükseltmektedir. Kolesterolümüzü düşürecek en önemli madde sudur. Bu sayede tükettiğimiz yağlı yiyecekler su sayesinde seyreltilerek daha kolay sindirilmesi sağlanacaktır. Bu sayede ileride damar tıkanıklığı gibi olayların yaşanması engellenecektir.
  • Özellikle mide ve bağırsak rahatsızlığı olan insanlar yedikleri besinleri sindirmekte zorluk yaşamaktadır. Su sindirim sistemini doğrudan etkileyerek besinlerin daha kolay sindirilmesini sağlayacak ve olası mide rahatsızlıklarının önüne geçecektir.
  • Sindirim sisteminde yardımcı organ olarak görev yapan karaciğerin işlevlerini doğru ve düzenli bir şekilde yerine getirebilmesi için suya ihtiyaç duymaktadır. Yeteri miktarda su tüketimi karaciğer sağlığını olumlu yönde etkileyecektir.
  • Su insan vücudunda bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara yakalanma riskimizi önemli ölçüde azaltmaktadır. Bağışıklık sistemi etrafımızda yer alan zararlı mikroorganizmalara karşı savaşan bir sistemdir. Günde en az 2-2,5 litre su tüketerek bağışıklık sistemimizi hastalıklara karşı daha kuvvetli hale getirebiliriz.
  • Su cildimizi nemlendirerek kurumasını önler ve daha esnek bir yapıya sahip olmasını sağlar. Nemli ve esnek olan ciltler daha doğal bir görünüme sahip olmanızı sağlar ve erken yaşlanma belirtilerini tamamen ortadan kaldırır.
YORUMLAR

BENZER YAZILAR
KPSS
KAMU PERSONEL
SEÇME SINAVI

03 Mart 2018

KPSS
SIKÇA SORULAN SORULAR
KATEGORİLER